A RISE új kategóriát képez a személyiség- és viselkedésalapú értékelések piacán. Human Development Systemként objektív, komplex és gyakorlati életben alkalmazható információt ad az egyének, csapatok, közösségek elemzése során. Összességében azt mondhatjuk a RISE-ról, hogy valódi értékelést biztosít az egyének, csapatok számára.

ŐSZINTESÉG

A RISE egyértelmű ideológiája, hogy „nem vezeti meg azt az egyént, aki bizalmat szavaz a rendszer számára, és kitölti a tesztet”. A RISE az elemzések során a teljes, valódi kép bemutatását biztosítja a felhasználók számára. A cél minden esetben az, hogy minden egyén megtalálja a számára legnagyobb sikereket és boldog, stresszmentes életet biztosító önmagát. Vagyis arra törekszik, hogy az adott egyén a maximumot hozza ki magából. Ehhez éles tükröt mutat a személyiségről, annak módosulásáról, és a célhoz vezető sikeres útról. A RISE egyértelműen és erőteljesen motiválja az egyént arra, hogy önmaga legjobb verzióját tudja kihozni magából.

EGYEDI „MÉLYSÉG”

A RISE tipizáló rendszer, és mint ilyen, kategóriákat képez az elemzések során. Viszont a jelenleg a piacon található rendszerekhez képest jelentősen mélyebb értékelést képes adni, 112,68 trillió egyedi személyiség- és viselkedésvariáció segítségével. Ez elsősorban az „original personality” és a „present personality” egyértelmű szétválasztásának, az „idol personality” faktor kifejlesztésének, illetve az egyedi, gyermekkorból származó fejlesztések során kialakított „childhood personality” kategóriák definiálásának köszönhető. A rendszer egyértelműen definiálja a személyiség módosulását, az egyén stressz-szintjét.

ÉRTHETŐ „KÖZÖS NYELV”

A RISE a gyakorlati felhasználásból építkezik, így pontosan tudja, hogy egy ilyen elemzőrendszer esetében a legfontosabb, hogy a felhasználók számára egyszerűen kommunikálható, alkalmazható, felismerhető legyen. Egy komoly tudományos háttérrel rendelkező rendszer esetében ezt a kihívást egyedi kommunikációs szakemberek segítségével lehet feloldani. Az ő feladatuk, hogy könnyen elsajátíthatóvá tegyék, akár egy gyermek számára is a legmélyebb elemző értékeléseket is. Ezt az eredményértékelések – result sheetek –, a konzultációk és a publikációk esetében ugyanúgy szem előtt tartjuk fejlesztéseink során. Minden rendszer annyit ér, amennyit megértenek és hasznosítanak belőle. A RISE ennek tudatában építette fel termékeit.

GYAKORLAT ÉS TUDOMÁNY KOOPERÁCIÓJA

A RISE nem elméleti szakemberek által létrehozott teóriákat próbál átültetni a gyakorlatba. A fejlesztés a gyakorlatból – üzlet, sport, oktatás, magánélet – származó visszajelzések, tapasztalatok alapján kerül meghatározásra, és a szakemberek ezek megértésére fejlesztenek a gyakorlatba azonnal átültethető, a valódi életben is hatásos megoldásokat. A fejlesztések során a tudományos és a felhasználói oldal érdekegyeztetései – sokszor mély szakmai vitái – komplex megoldást kínálnak a konkrét felhasználást irányító és ellenőrző mentorok számára. Ennek köszönhetően csak olyan megoldások kerülhetnek ki a rendszerből, melyek már a gyakorlatban is bizonyítottak.

TESZTELÉSI METODOLÓGIA

A RISE egyik legnagyobb előnye, hogy nem párszáz fős fókuszcsoportokon teszteli az elemzések valódiságát, hatékonyságát. A fejlesztések utolsó lépéseként a legfontosabb és legnagyobb múlttal rendelkező private mentor partnerek biztosítanak tesztkörnyezetet a RISE számára. Ez minden esetben minimum 5 000 fő gyakorlati megfigyelését jelenti. Így a tesztek és elemzések piacra kerülése előtti 1-1,5 éves időszakban konkrét gyakorlati felhasználásból származó eredmények és visszajelzések véglegesítik a piacra kerülő termékeket. A RISE alapítói számára ez a folyamat kritikusan fontos, hiszen az új termékek minden esetben felhasználásra kerülnek a private mentor programokban is, a legfontosabb üzleti, sport és oktatási döntések alapját képezve; és a hosszú távú, bizalmon alapuló partneri kapcsolatokat nem lehet veszélyeztetni. Vagyis a RISE minden egyes elemében a tökéletességre törekszik.

Generációs kutatóközpont

A jelenleg alkalmazott rendszerek nem kalkulálnak a manapság kritikusan fontos generációs különbségekkel. A RISE különbséget tesz az értékelésben a különböző korosztályok között, saját fejlesztésű 12 éves periodicitású – azon belül további három, egymástól jól elkülöníthető szakaszra bontott – generációs elméletét alkalmazva.

SPORT HÁTTÉR

A RISE komoly tapasztalattal rendelkezik a sportélet területén is. Amíg egy hagyományos pszichológiai értékelés konkrét sikere vagy kudarca sok esetben évek múltán, de legalábbis hónapok elteltével azonosítható be az üzleti életben, addig a sportban egy mérkőzés megkezdésének az első percétől szembesülünk az eredménnyel. A nagy téttel járó megmérettetés ugyanis egy krízishelyzet, amelynek során az eredeti személyiség segítségével hozzuk meg a döntést. Különösen fontos, hogy a RISE 14 éve biztosít fejlesztési hátteret nemzeti válogatottak, klubcsapatok, egyéni sportolók felkészítéséhez.

A GYERMEKKORI SZEMÉLYISÉG KUTATÁSA

Azt is fontos különbségnek látjuk a különböző pszichológiai rendszerek és a RISE között, hogy sok kutatással, energiával és erőforrással kutattuk a gyermekek személyiség beazonosításának lehetőségeit is. Ezzel kapcsolatos, 2021-ben publikált könyvünkben 1 043 gyermek fejlődését írjuk le 15 éves periódusban, köszönhetően a szülői beszámolóknak, gyermekekkel történt interjúknak. Közel 1000 képzés, műhelymunka és többezer személyes üzleti beszélgetés során megtapasztaltuk, milyen kétségbeejtő idősebb korban járó menedzsereknek elmondani, hogy egész életükben rossz pályán mozogtak, nem megfelelő pozíciókat töltöttek be, ezért mindenképp váltaniuk kell. Ezt persze ők is látják, csak bizonyos életkor felett a felismerést nehezebben követik a tettek. Ezek a keserű beszélgetések motiváltak bennünket arra, hogy már gyermekkorban tudjunk adni egy alapvető irányvonalat a gyerekeknek, területet, életpályát javasolva a későbbi sikerekhez.

EREDMÉNYFÓKUSZ

A RISE alapítói private mentorok, és mint ilyenek, a valódi eredményekre fókuszálnak.
A RISE rendszert, annak tesztjeit, kutatásait 17 éve alkalmazzuk üzletfejlesztéseink során a világ különböző országaiban. A RISE rendszerrel többszáz vállalkozás épült fel és fejlődött tovább sikeresen, sokezer munkatárs tud segítségével a vállalat számára még jobban illeszkedő, motivált és hatékony munkát végezni. Sportolók tudták jelentős mértékben megnövelni saját teljesítményüket, csapatok kerültek teljesen más szintre eredményeikben, többezer gyermek indult el a számára leginkább sikeresnek ígérkező úton, és több tízezren értették meg saját maguk és mások gondolkodását, döntéshozatalának okát, viselkedését, ezáltal elfogadóbb, nyitottabb, emberibb és sikeresebb emberekké válva.