A RISE Team Member a nem vezető beosztásban lévő dolgozók komplex személyiség- és viselkedés elemzésére alkalmas. Az elemzés segítségével egyértelműen meghatározható az adott személy „eredeti személyisége”, vagyis nyilvánvalóvá válnak azon személyiségjegyek, amelyek egy krízishelyzetben tapasztalt döntéshozatalért felelősek. A „jelen személyisége”, azaz a bemérés pillanatában használt személyiség, az eredeti személyiség és az adott személy élete során, tartósan viselt álarcok – felvett viselkedések – lenyomatának összessége, és megmutatja, hogy jelenleg mit gondol magáról az adott személy, hogyan próbálja prezentálni magát a külvilág felé. A személyiség állapotokon túlmenően definiálsra kerül az adott személy jelenlegi és jövőben várható viselkedése is, mely segítséget nyújt a döntéshozatal és a viselkedés megértésében.

A RISE Team Member az ún. „munkavállalói indexek” segítségével értékeli, hogy az elmezett személlyel szemben a különböző feladatkörökban, milyen elvárásokat támaszthatunk, milyen eredményeket várhatunk. Vagyis megmutatja, hogy az elemzett személy milyen területeken alkalmazható a legnagyobb sikerrel.

A RISE Team Member 24 faktoros értékelés segítségével határozza meg az adott személy munka során használt személyiségjegyeit, illetve a konkrét motivációs skáláját. A RISE tovább speciális faktorokat is meghatároz, amelyek egyértelműen és jelentős mértékben segítik a megfelelő ember kiválasztását egy adott vezető pozícióra, majd támogatja annak motiválását, a jövőben várható személyiségváltozások előrejelzését és tervezését.

A komplex elemzésre alkalmas teszt 72 kérdést tartalmaz, amely kitöltése nagyjából 30 percet vesz igénybe.